yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

efbet НБЛ | редовен сезон
4 април 2021, Ямбол
| 25 кръг
ЯМБОЛ 83 @ ЧЕРНОМОРЕЦ 89
видео | стат | резюме

92-89
краен резултат

vs.
efbet НБЛ мъже
редовен сезон
11 април 2021
/неделя/
18.00 часа
Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ БЕРОЕ
efbet НБЛ мъже | 24 кръг
редовен сезон
14 април 2021
/сряда/
19.00 часа
Общинска | Ст.Зaгора LIVE
 
Untitled Document
ВАЖНА ПОБЕДА ЗА ЯМБОЛ
7 февруари 2021

НЕДЕЛЯ, 7 ФЕВРУАРИ 2021
17:30 ЧАСА, ДИАНА АРЕНА, ЯМБОЛ
85-74
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
28-22
16-21
20-23
21-8
СПАРТАК

Силна последна четвърт донесе успех на Ямбол срещу Спартак в мач от 17-и кръг на НБЛ. Домакините спечелиха с 85:74 след 21:8 в заключителната част.

Иван Лилов наниза 6 тройки от 9 опита и завърши с впечатляващите 30 точки за успеха. С по 14 точки се отличиха Уили Атууд и Ерик МакГил, а Андрей Иванов се отличи с 10 точки и 8 борби.

За плевенчани Ивко Ивков игра пълни 40 минути и завърши със 17 точки. По 15 добавиха Цветослав Острев и Радослав Кочев, а с 10 се включи Тодор Тодоров. Контузия получи Николай Маринов, който не доигра мача. Двубоя пропусна и брат му Мартин Маринов. Травма получи и другият плеймейкър на плевенчани - Цветослав Острев.

Александър Дяковски, старши-треньор на Спартак Плевен:

„Тежка загуба, но много по-тежка е загубата на Ники Маринов и Цеци Острев. Поздравявам момчетата за това, че въпреки обстоятелствата, не спряха да се борят до последно и дадоха всичко от себе си.”

Радослав Кочев, Спартак Плевен:

„Тежък мач. Раздадохме се на максимум. За съжаление двамата ни плеймекъри получиха лоши контузии и това до голяма степен повлия на представянето ни накрая. Дадохме всичко от себе си, въпреки късата ротация и фаловете, които имахме, но в крайна сметка не успяхме да победим съперника.”

Тони Дечев, старши-треньор на Ямбол:

„Важна, но трудна победа за нашия отбор. През първото полувреме имахме аванс от 16 точки, който не успяхме да задържим и така да си осигурим малко повече спокойствие. В резултат на това се получи доста нервен мач, с голямо напрежение. Много искахме да победим. Бяхме заложили доста на този мач, за да можем, както съм казвал вече, да стоим по-близо до шестия и петия отбор в класирането и в третото завъртане да атакуваме тези позиции. Може би това малко натежа на момчетата, но в крайна сметка понякога е по-добре да победиш грозно, отколкото да загубиш с красива игра. Съжалявам много за момчетата от Плевен, които се контузиха. Мачът беше много странен, вървеше много тежко и накъсано. Може би това повлия и на играта като цяло. Никак добре не стояхме в организираното нападение, независимо, че отбелязахме 85 точки. Не съм много доволен. Заиграхме малко по-добре в защита чак в последната част, когато и отборът на Плевен беше лимитиран. Поздравявам момчетата за победата, продължаваме да следваме целите си. Ще работим в периода, в който има пауза за националния отбор, надявам се да успеем да изиграем няколко контроли и да се подготвим добре за третото завъртане и естествено за Купата.”

Иван Лилов, Ямбол:

„Играхме с добро нападение и лоша защита, особено във втората част. Най-лошото, което се случи, са контузиите на двамата играчи на Плевен, за което много съжалявам. В този мач, макар и двата отбора да се борихме за едно място, беше важно да се опазим здрави. Сега идва пауза - време, в което всички ще се подготвяме за следващото завъртане, а след контузиите Плевен остава с доста съкратен състав. Надявам се момчетата бързо да се възстановят.”

Untitled Document