yambolbasketball.com
 
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

редовен сезон, 9-ти кръг
СЪБОТА, 8 ДЕКЕМВРИ

ЯМБОЛ 92 vs. РИЛСКИ 88
стат |
видео | резюме

видео | резюме
vs.
14 ДЕКЕМВРИ
/ПЕТЪК/

18.00 ЧАСА
ДИАНА АРЕНА
ЯМБОЛ
ЯМБОЛ @ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ
редовен сезон, НБЛ
11-ти кръг

23 декември
/неделя/, 18.00
Универсиада
София
 
Untitled Document
ЯМБОЛ СЕ ПРЕБОРИ ЗА ПОБЕДАТА
21 април 2018СЪБОТА, 21 АПРИЛ, 2018
18:00 ЧАСА - СПОРТЕН КОМПЛЕКС, ПРАВЕЦ

81-87
 
1
2
3
4
28-20
17-22
22-23
14-22

 

 

Ямбол показа, че в логична игра като баскетболната, опитът почти винаги побеждава младостта. Баскетболистите на Иван Чолаков прекършиха младоците от Академик София с 87:81 като гости в Правец в мач от предпоследния кръг на редовния сезон в НБЛ.
Капитанът Станислав Говедаров реализира 24 точки, а още двама негови съотборници завършиха с по 15 всеки - това сториха американците Алън Арнет и Брайкус Перин, които бяха в основата на повратния момент в последните 5 минути на двубоя.
Йордан Минчев направи супер мач и напусна паркета с дабъл-дабъл от 26 точки и 17 борби, но неговите усилия, както и тези на изигралия пореден страхотен двубой за "студентите" Александър Милов (15 точки), не се оказаха достатъчни за нещо повече от почетна загуба и среща, в която Академик вложи много сърце, много воля и характер.
Следващата седмица Ямбол може да завърши първата фаза на сезона с победа пред своя публика срещу Черно море, а Академик гостува на Левски Лукойл в София.


КОМЕНТАРИ СЛЕД МАЧА

Иван Чолаков /старши-треньор на Ямбол/: "Поздравявам отбора на Академик. Не съм доволен от голяма част от моите състезатели, не успяха да се организират в защитата на Академик, въпреки че го тренирахме. Проспахме първата част, и общо взето оттам дойде моето напрежение. Иначе нормално е Ямбол да победи, разполага с по-опитни играчи. Беше в реда на нещата да победим. Ники Върбанов не е за такъв мач, тежък е, няма как да противодействаме с него на по-бързите играчи на Академик. Така или иначе щяхме да сме седми, имахме амбиции за шестото място, но сега чакаме кой ще е втори. Който се случи. "

Георги Давидов /старши-треньор на Академик/: " Честитя победата на Ямбол. За нас всеки мач е важен, като игра най-вече. Днес съм много доволен от момчетата, показаха характер, въпреки грешките се бориха до края. Вътрешно имам едно недоволство, но да не местим фокуса, момчетата контролираха мача, опитът си каза думата."

 


 

Untitled Document